Sidor

onsdag 5 oktober 2011

Räkgratäng


Jag har fått förfrågan om ett recept på en enkel räkgratäng. Här kommer det!
Vi gör den lite titt som tätt, på fredagarna, när man vill ha nåt snabbt, men ändå riktigt gott. Hoppas du också gillar den. Berätta gärna vad du tyckte, när du provat den.


lånat från google


Gratäng med räkor och ägg 
Lättlagat i husbil när man har ugn (vanlig eller gasol, eller även i ”burkugn”)

1 förp (250 gr) skalade frysta räkor
4 ägg
1 msk smör
1 ½ msk vetemjöl
1 tsk osötad senap
2 ½ dl grädde (mjölk)
½ msk curry
Salt och svartpeppar
Ca ½ dl riven ost

Tina räkorna. Hårdkoka äggen, skala och grovhacka dem. Smält smör i en kastrull. Rör i mjöl och senap och späd med grädden (mjölken) Koka upp under omrörning och låt sjuda några minuter. Smaka av med kryddorna.
Lägg räkor och ägg i en ugnsfast form (eller i burkugnen) och bred över såsen. Strö över osten
Gratinera i ugnen, 225 grader ca 10-15 minuter eller tills osten fått färg
Servera gärna med ett rostat bröd och en sallad. Receptet räcket till en kvällsrätt för två eller som förrätt till fyra.


6 kommentarer:

  1. Vad kul att du la ut receptet! Låter gott, ska prova vid tillfälle! Och vilken underbar bild förresten!
    ;)

    SvaraRadera
  2. Hoppas ni tycker om den - gratängen alltså. Hade lite dåligt med egen-tagna bilder på räkor, så jag lånade en från Google.... //Anette

    SvaraRadera
  3. Vi har inte hunnit prova er gratäng än, men bland kommentarerna i det här inlägget (fn längst ner) hittar ni en annan läsare som gjort det:
    http://www.freedomtravel.se/2011/10/laga-mat-i-husbilen/#comments

    SvaraRadera
  4. Testing, testing!

    (gratängen var kanon)

    Snobben & Co

    SvaraRadera
  5. Hej Snobben & Co
    Kul att det fungerar att lämna en kommentar nu Och vad roligt att ni tyckte om räkgratängen!! //Anette

    SvaraRadera
  6. Nu är vi här igen för receptet :-) Vi behöver mysmat att kura till denna blåsiga kväll!

    Snobben & Co

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.