Receptet ger 12 megastora bullar, så stora att det går bra att dela en bulle på fyra eller åtminstone två delar. (Om man nu vill dela med sej för dom är så goda att man vill mumsa i sej allt själv)
Grunddeg:
35 gr torrjäst
240 ml varm mjölk (lite varmare än
fingervarmt, ca 45 grader)
1 ¼ dl socker
80 g rumsvarmt smör
2 ägg
1 tsk salt
9,5 dl mjöl
Fyllning:
150 g farinsocker (motsvarar ca 2,5
dl)
2,5 msk kanel
80 g rumsvarmt smör
Glasyr:
125 g rumsvarmt smör
3,5 dl florsocker
80 g philadelphiaost
2/3 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Gör så här. Lös upp jästen i den
varma mjölken. Blanda socker, smör, salt och ägg. Tillsätt mjöl och blanda väl.
Knåda ihop och låt degen jäsa 1 timme. Blanda under tiden farin och kanel i en
bunke. När degen jäst klart, kavla ut en rektangel på 53x40 cm och ca 0,6 cm
tjock. Smeta ut smöret med en slickepott och strössla över
farin/kanelblandningen.
Rulla ihop och skär 12 skivor och
lägg 6 st på varje plåt. Låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk. Gör i ordning glasyren. Blanda väl. Den ska
vara lite rinnig. Om den inte är det kan den micras en liten stund.
Grädda bullarna i mitten av ugnen
200 grader i ca 10 minuter. OBS att de ska vara lite degiga eller ”undercooked”
som det står i det Amerikanska originalreceptet.
Glasyren kan hällas på omgående eller
vänta till bullarna blivit svala. Ät och njut!
Bullarna går bra att frysa, micra
gärna på dem sedan när de ska ätas, för de är jättegoda lite ljumma.
Dom ser verkligen goda ut! Men jag och jäst är inte kompisar, så jag bakar inte. Inte så att jag är allergisk eller så, nej, det blir bara misslyckat hela tiden...
SvaraRadera:-)