Vill bara förtydliga att grönsakerna längst bort i bilden, är tulpaner och därmed inte särskilt goda att dippa.... Och så är det inte grädde, utan brödkrutonger som ligger runt om brödet i formen
Gör så här:
Gröp ut ett runt/avlångt lantbröd (som en semla). Lägg brödet i en ungeldfast form. Brödet du gröper ur, lägger du i bitar runtomkring - som brödkrutonger.
Häll i 3 dl gräddfil i en kastrull. Ha i 200gr Philadelphiaost och 150 gr Gorgonzola. Knaperstek 1 ppk bacon och ha i det i oströran som smälter ihop med gräddfilen. Finstrimla det gröna på en purjolök och rör om så allt blandas. Rör ner baconet i ostsmeten. Häll smeten i brödet och lägg på brödlocket. Ställ in i ugnen 200gr ca 5-7 minuter, så krutongerna blir lätt rostade.
Servera sedan med stavar av morötter, paprika, gurka, blomkål, selleri som dippas i smeten. När det mesta är "uppdippat" är brödet lagom gott av smeten, så då skär vi bitar och äter upp alla smulor.
Ha en bra lördagskväll!
mums....det där måste testas en gång . Låter bättre än Tuvas stekta maskar :-)
SvaraRaderaoch ja...det ÄR skönt i simhallen
kram
Helt klart godare än maskar! Tror jag iallafall, för jag har inte heller smakat :P /Kram
RaderaLåter lite annorlunda, har aldrig sett eller provat! Men kan tänka mig att det blev gott!
SvaraRaderaDå är dag att ni provar. Törs nog lova att ni inte blir besvikna:-)
RaderaSmarrigt det lät! :-)
SvaraRaderaNär vi elever hade avslutningsfest på djurvårdarlinjen på Kolmården så åt veterinär Röken upp tulpanerna med god aptit. Fast bara kronbladen :-)
Oj! Och jag som trodde att det vara bara rådjuren som åt tulpaner :)
RaderaLåter smarrigt! Jag har kopierat receptet. Går säkert hem hos både barn och vuxna. Tack!
SvaraRaderaVad kul att du kopierat receptet - hoppas ni kommer att tycka om det!
Radera