Sidor

lördag 4 februari 2012

Fylld Limpa

Ikväll fick det bli en Fylld Limpa. Det är nånting som går hem hos alla olika åldrar har jag märkt. Den är matig och framför allt riktigt smarrig. Sen vill jag gärna tro att den är lite nyttig också eftersom jag dippar grönsaker i.
Vill bara förtydliga att grönsakerna längst bort i bilden, är tulpaner och därmed inte särskilt goda att dippa.... Och så är det inte grädde, utan brödkrutonger som ligger runt om brödet i formen 

Gör så här:
Gröp ut ett runt/avlångt lantbröd (som en semla). Lägg brödet i en ungeldfast form. Brödet du gröper ur, lägger du i bitar runtomkring - som brödkrutonger.
Häll i 3 dl gräddfil i en kastrull. Ha i 200gr Philadelphiaost och 150 gr Gorgonzola. Knaperstek 1 ppk bacon och ha i det i oströran som smälter ihop med gräddfilen. Finstrimla det gröna på en purjolök och rör om så allt blandas. Rör ner baconet i ostsmeten. Häll smeten i brödet och lägg på brödlocket. Ställ in i ugnen 200gr ca 5-7 minuter, så krutongerna blir lätt rostade.

Servera sedan med stavar av morötter, paprika, gurka, blomkål, selleri som dippas i smeten. När det mesta är "uppdippat" är brödet lagom gott av smeten, så då skär vi bitar och äter upp alla smulor.
Ha en bra lördagskväll!




8 kommentarer:

  1. mums....det där måste testas en gång . Låter bättre än Tuvas stekta maskar :-)
    och ja...det ÄR skönt i simhallen
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt klart godare än maskar! Tror jag iallafall, för jag har inte heller smakat :P /Kram

      Radera
  2. Låter lite annorlunda, har aldrig sett eller provat! Men kan tänka mig att det blev gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då är dag att ni provar. Törs nog lova att ni inte blir besvikna:-)

      Radera
  3. Smarrigt det lät! :-)

    När vi elever hade avslutningsfest på djurvårdarlinjen på Kolmården så åt veterinär Röken upp tulpanerna med god aptit. Fast bara kronbladen :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj! Och jag som trodde att det vara bara rådjuren som åt tulpaner :)

      Radera
  4. Låter smarrigt! Jag har kopierat receptet. Går säkert hem hos både barn och vuxna. Tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du kopierat receptet - hoppas ni kommer att tycka om det!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.