Sidor

lördag 30 april 2011

Långfredag


Inatt har det regnat och förmiddagen är mulen. Känns lite surt eftersom man längtar efter sol och förstår att hemma är det samma sommarväder som det varit de senaste dagarna. Nåja - det kan ju bara bli bättre. Efter lunch, bestående av jordgubbar så tar vi lokalbussen in till Valetta. Den kostar 47 cent / person. Jag tror att alla gamla avdankade bussar från England har skeppats hit - för här finns alla gamla 50-tals bussar. Skraltiga och skumpiga. Och alla kör i en rasande fart. Så, med livet ännu en gång som insats, far vi till Valetta. (Maltas huvudstad)


Här finns en mängd av människor, gamla fascinerande husfasader och smala gränder. Eftersom det är Långfredag har alla flaggor halats ner på halv stång och så sitter dom fram till Påskdagens förmiddag. Då hissas de upp igen.

Vi knallar runt och ser oss omkring och en del butiker är faktiskt öppna. Så även alla restauranger och trottoar-serveringar. Vi tittade på Experium och Grand Harbor. Stormästarpalatset och andra museér/ sevärdheter hoppade vi över och gick och strosade för oss själva. Inte heller tog vi en tur med någon av alla hästdroskor som fanns.


När vi började bli lite smått trötta i benen, kom solen fram och värmde så det blev en glass, sittandes på en bänk.

Tillbaka vid hotellet låg vi vid poolen ett tag innan det blev dags för middag. Idag gick vi till ett ställe som serverade ribs och french fries för 8 euro. Till det en lokal öl av märket Cisk. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.