Sidor

onsdag 18 januari 2012

ACSI Campingkort

Idag ramlade det in ett tjockt, mycket trevligt kuvert. Det innehöll årets upplaga av ACSI campingcard.
Det är en sammanslutning av campingplatser som ger möjlighet till ett lägre pris under lågsäsongen. Och lågsäsong kan vara ända fram i början av juli, beroende lite på land och camping. Ett uppehåll under sommaren och sedan gäller det igen från mitten/slutet av augusti. Man betalar då 12,14 eller 16 euro för husbil/husvagn, platsen 2 vuxna, el och varmvatten. Möjligen kan små avvikelser förekomma, då en del orter kan ha rätt att ta ut miljöavgift o.dyl.
I år är utgåvan 2 böcker för det är så många campingplatser som vill vara med. Totalt är det 2301 stycken i år, jämfört med 2109 i fjol. All information om campingplatserna finns både i boken och på hemsidan. Även GPS positionen är utsatt.

En karta följer med, för det kan vara svårt att bara öppna boken och hitta en camping. Men med kartans hjälp kan man nu börja planera sommarens eskapader. Gissa vad jag ska göra i kväll?!

Vill du läsa mer om detta rabattsystem kan du läsa här Länken tar dej till Campingcard ACSI hemsida. 


Published with Blogger-droid v2.0.2

10 kommentarer:

  1. Trevligt att tänka på resor, sommar och sol. H dé!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst längtar man och när luften är grå av snöflingor känns det skönt att krypa upp i soffhörnet och bläddra i kartor och reseböcker. Ha det ni med!

      Radera
  2. Vi använde oss av http://www.campingcheque.se/ campingchekar förra året i Spanien. Jättedyra campingar kostade mycket lite att bo på. Tyvärr var vi hänvisade till några få platser vi inte direkt gillade.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi provade också campingcheck tidigare, men jag tycker ACSI campingarna ganska ofta har ett bättre läge (närmare strand, centrum etc) Nån enstaka gång har vi varit anvisad plats vi inte trivts på, men då har vi dragit vidare.

      Radera
  3. aha, det är det du gör ikväll?! :-)
    det är kul att sitta och bläddra och kolla på vart man skulle vilja åka hän, minns att jag satt med Bordatlasen och försökte hitta någon form av strategi..som vi ändå inte följde till slut, men kul var det iallafall!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är kul att planera, drömma och längta!

      Radera
  4. Vi har läst och kollat mycket om ACSI, men aldrig kommit till skott att gå med. Dags kanske?
    :-)
    Planeringen är ju nästan halva nöjet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Självklart ska du börja planera årets campingsemester! Det är ju höjdpunkten under året!

      Radera
  5. Önskar man var lite mer kunnig på allt detta med att campa utomlands.
    Vi känner oss grön på den sidan. Campingcheckar och Acsi ?? vad är skillnad
    och vilka är då bättre? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att campa utomlands är ingen skillnad mot att campa här hemma. (förutom att du kanske måste ta till skolengelskan/tyskan)Vår första utlandsresa kan du läsa om här http://fajersson.blogspot.com/2009/02/forsta-europaresan.html
      ACSI eller CampingCheque det är en smaksak. Har provat båda men fastnat för ACSI eftersom det är - i vårt tycke - ett lite smidigare system, där man bara visar upp ett medlemskort och betala på plats. Campingcheque var tidigare så att man måste beställa och betala x antal checkar i förväg så det krävdes större planering. Visserligen gällde checkarna i ett par år, men det där med förbetalning gillade jag aldrig riktigt.
      Planera på och ge er av!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.