Färdiga revbensspjäll i min ungspanna. De är så möra, att benen
bara går att plocka bort och köttet nästan faller isär av sej självt
bara går att plocka bort och köttet nästan faller isär av sej självt
Måste ju bara dela med mej av receptet. Jag är så tacksam att jag fick det av goda vänner i Varberg. Det har blivit hela familjens favorit. Dessutom är de så lätta att göra!
Visserligen kanske inte såsen är strikt LCHF, men spjäll i sej självt är ju nästan kolhydratfria. Du behöver ju inte äta av såsen - den har ändå gett god smak till köttet.
Koka såsen.
1/2 dl hackad lök
2 kg. tjocka rev.1 msk.smör
1/2 dl vtn.
2 msk. vinäger
1 msk. worcestersås
1/2 dl. citronsaft
2 msk. farin
2 dl chilisås
salt, paprikapulver
Lök, smör, vatten småputtra en liten stund, tillsätt det övriga. småputtra i ca. 20 min.
Skär reven mellan benen, :)
Ugn 175 gr.
Sätt in reven med folie på i 25 min.
Ta av folien. bred på såsen, ös då o då, vänd dom gärna också.
1 1/2 -2 timmar, klart!
Hej vännen...mummmms dom såg verkligen goooa ut..mums....ska nog prövas ngn dag....likaså dina andra recpet du lagt ut kanoners..kopierar dom alla..tack gumman..ha en fin dag..Bamsekraaam
SvaraRaderaTackar, alltid bra med nya recept som ågon annan provat till en :-)
SvaraRaderarevben brukar vi ha härhemma men helt utan någon större finess!
Hoppas ni kommer att tycka om dem! Vill man ha ytterligare lite mera "sting" på maten kan man byta ut allt (eller en del av) chilisåsen mot Sweet Chili sås. Men smaka då av lite extra noga för en del Sweet Chilisås kan vara hur stark som helst.
SvaraRaderaSmaklig måltid! och berätta gärna vad ni tyckte, sen.Kram Anette